Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Посланици на ЕП

Игри-пъзели за 9 Май - Денят на Европа

На 9 май, Денят на Европа, на който честваме основаването на Европейския Съюз и празнуваме мира и обединението в Европа, ви предлагаме да отделите малко време и за забавление. Десислава Вутова от 6-ти клас на ППМГ "Акад. Иван Ценов", гр. Враца, приятел и съмишленик на младшите посланици, създаде игри-пъзели с отличителните символи на Европа. Използван е инструментът Jigs@w puzzle, а файловете са с разширение .exe. Колко бързо можете да ги подредите?
 

9 май - Денят на Европа

Бюрото към Европейския парламент предостави на всички училища посланици, включително на ППМГ "Акад. Иван Ценов", гр. Враца, две видеа, които да бъдат споделени с всички ученици от нашата гимназия, във връзка с честването на 9 май - Денят на Европа.

В първото образователно видео, проф. д-р Ингрид Шикова, преподавател в С офийския университет "Св. Климент Охридски" говори за Европейския парламент - функции, правомощия, начин на работа.

Във второто образователно видео, д-р Красимира Василева, председател на Националното сдружение на българските европейски клубове говори за Методите на работа и добри практики на училищата посланици.

Ден на Земята 22 Април

Учениците на ППМГ "Акад. Иван Ценов", гр. Враца, по инициатива на младшите посланици от Еко клуб "Свободна от пластмаса Европа" и с подкрепата на старшите посланици Ивалина Иванова и Ивалина Райкова, ще отпразнуват Денят на Земята с тематична електронна книжка, изработена от младши посланик Цвети Николова от 9д. Част от възпитаниците на гимназията записаха на видео своите разходки сред природата и показаха многообразието на растителни и животински видове и техните местообитания. Други се включиха в подготовка на изложба на красиви цветя, бижута и кукли от отпадни материали и предмети от пластмаса за еднократна употреба. Видео записаха младшите посланици Елеонора Цекова 9в и Самуил Кулев 9б, а бижу от сламки изработи младшия посланик Даниела Кременска 9б.Изложбата ще бъде част от дейностите по отбелязване на 50-тата годишнина на гимназията на 11 Май.
 

Ден на земята, 22 април

Книгите като културно наследство

Ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“, гр. Враца приеха предизвикателството на училището посланик в гр. Радомир – СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и се присъединих към тяхната инициатива „Светът на книгите и културното наследство“. Лилия Иванова от 7а клас изработи картичка за любимата й детска книга по повод 2 Април – Международен ден на Детската книга, а Десислава Вутова от 6а клас създаде анимирана презентация за 23 Април – Световен ден на книгата и авторското право. Благодарим Ви, приятели на книгите и пазители на културното наследство! Изработете и вие презентация, книжка, картичка или рисунка и ни я изпратете. Вашите творби веднага ще бъдат публикувани във фейсбук групата на училището в гр. Радомир, както и във фейсбук групата на старшите посланици на училищата посланици на Европейския парламент.

Новите ни инициативи

Скъпи ученици,

Младшите и старшите посланици на Европейския парламент на ППМГ „Акад. Иван Ценов“, гр. Враца ви пожелават приятна ваканция, но също така искат да ви информират за няколко инициативи през месец април, в които при желание можете да вземете участие.

1. Запишете на видео вашите разходки сред природата или проучване в задния двор. Покажете какви растителни и животински видове имате в своите кварлати или в местата, които посещавате и как защитавате тях и местообитанията им. Нека видеото да е до 1 минута и да е с възможно най-добро качество на звука. Ние ще съберем вашите творби в едно общо видео, посветено на Денят на Земята, 22 Април. Краен срок: 19 Април.

2. По инициатива на училището посланик на Европейския парламент СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Радомир, можете да се включите в „Светът на книгите и културното наследство“. Съберете информация за книги и места, част от културно-историческото наследство на Европа. Направете презентация, електронна картичка, електронна книжка или рисунка по една от трите теми:

2 Април – Международния ден на Детската книга – International Children’s Book Day

23 Април – Световен ден на книгата и авторското право – World Book and Copyright day

Дни на Европейското културно наследство – European Cultural Heritage Days

Изпращайте своите творби на Ивалина Й. Иванова (Учител) в Школо.

Нашият сайт

Младшите посланици на Европейския парламент към ППМГ „Акад. Иван Ценов“, гр. Враца вече имат свой уеб сайт. С изготвянето му прие да се заеме младшият посланик Христо Лалковски от 9б клас. Сайтът има секция „Ресурси“, където могат да бъдат свалени презентации и полезни файлове от изминали събития, наред с електронния Еко календар за намаляване употребата на пластмаса.
 
 

Мотивираща среща

Днес, 24.03.2021 г., младшите посланици на Европейския парламент към ППМГ „Акад. Иван Ценов“ се срещнаха он-лайн с бившия младши посланик Ния Василева, випуск 2019 г. Те задаваха своите въпроси относно нейните впечатления и любими проекти по време на двегодишното й участие в програмата. Ния разказа за своите преживявания и емоции, както и за развитието на умението й за работа в екип, за изразяване пред публика, както и за възможността да участва в проекти свързани с любимата й област - физиката. Срещата беше мотивираща за учениците, като те се убедиха, че всичко се постига с труд и усилия. На нея присъставаха старшият посланик и организатор на събитието г-жа Ивалина Иванова, а в последствие към тях се присъедини и бившият старши посланик и учител по физика на Ния г-жа Пепа Павлова, която внесе по-голяма яснота за научните измерения на проектите им. Тъй като срещата беше посветена на 50-тата годишнина на гимназията, в края беше поднесоха една малка изненада на Ния: няколко снимки от архива на училището я върнаха към далечната 2014 година, когато е била водеща на тържественото откриване на учебната година и към 2019, когато за последен път е прекрачила прага на гимназията.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни