mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

„Критично мислене и медийна грамотност“ - учебна мобилност в Испания по проект “Think” на програмата Еразъм +

Екип от ученици и учители от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ взе участие в третата международна мобилност по проект “ Think”, която се проведе от 27 до 30 ноември  2021 г. в гр. Гранада, Испания. Учебните дейности отново бяха осъществени на принципа на екипната работа, сътрудничеството, творческа инициатива  и позитивна комуникация. Заедно със свои връстници от Словакия, Латвия, Португалия, Италия и от испанското училище „Colegio Santo Tomas de Villanueva“,  учениците от ППМГ взеха участие в дейности, свързани със стилове на учене, критично мислене и медийна грамотнжст. 
Учениците обсъдиха своите стилове на учене, обмениха идеи за организиране на своите мисли, текстове и учебни материали. По време на семинари, проведени от испанските учители, учениците се запознаха с допълнителни техники за организиране на информацията като мисловни карти, диаграми, водене на бележки и дигитални инструменти, подходящи за онлайн обучение. Те осъзнаха, че всички са различни по отношение на стиловете си на учене поради различията на типа памет – аналитична, зрителна, пространствена и др., но за да придобият необходимия академичен резултат е необходимо да приложат адекватни и ефективни стратегии на учене. По време на общата работа бяха обхванати няколко предмета като музика, наука, хуманитарни науки, история и т.н. Учениците обсъдиха понятието критично мислене, осмислиха колко важно е да бъдеш критично мислещ човек при възприеманито на информация и решаването на проблеми и казуси. Акцентиран беше факта, че трябва да поставяме под въпрос всичко, което четем, а не да възприемаме информацията като безспорна истина, независимо от къде идва тя. Разгледан беше и процеса как да подобрим нашето критично мислене, как да анализираме медийните източници и какво озночава медийна грамотност. 
Учениците развиха своите социални умения по време на работата си в семинарите. Те развиха и ИКТ умения при изпълнение на поставените задачи, защото приемащото училище използва таблети за преподаване. Те активно използваха английски и испански език при  междукултурното общуване по време на съвместните занимания, което беше полезно и удовлетворяващо - поредното доказателство за ползата и значимостта на образователния обмен по програма Еразъм +.
Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни