mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Заключителна мобилност по проект „Think“

 “Presentations of competences” – заключителна мобилност по проект „Think“  на Програмата Еразъм+

Ученици и учители от ППМГ „Акад. Иван Ценов“, Враца взеха участие в международна среща, която се проведе от 30.04 до 04.05.2022 г. в гр. Аленкер, Португалия. Домакините от  ADRUPAMENTO DE ESCOLAS DAMIAO DE GOES посрещнаха екипите от Словакия, Латвия, България, Италия и Испания, които в продължение на пет дни участваха в изпълнение на заложените в програмата дейности, чиято цел беше да затвърдят и обобщят усвоените компетентности и меки умения по време на тригодишното реализиране на проекта ‘’Think”.
Българският екип от учители и ученици взе активно участие в уъркшоп на тема „Комуникация и успешно презентиране пред публика“, чийто водещ г-н Симао Биернат по забавен и артистичен начин представи различните начини на комуникация – вербална и невербелна,  и акцентира върху това, колко важна е съвкупността от всички компоненти за успешното представяне. Лекторът даде много практични примери и съвети въз основа на собствения си опит, а нашите ученици адекватно се включиха в последвалата дискусия с въпроси и коментари по темата.
Участниците в проекта продължиха работата си върху реализирането на екипни задачи чрез вербална и невербална комуникация. Интересно беше състезанието между два отбора, които трябваше да подредят квадрати от цветна хартия като разменят елементи според определени правила, но без да говорят. Идеята на задачата беше да убеди учениците във важността на сътрудничеството, взаимната помощ и допринасяне за постигане на крайната цел - да се научат да дават преди да им бъде дадено, да споделят, да бъдат щедри и сътрудничещи – качества важни и необходими за бъдещия им личен и професионален живот.
Участниците в мобилността  бяха приети в историческата зала на кметството на Община Аленкер от г-н Фернандо де Соуса, заместник -кмет, отговарящ за образователните политики на града. Господин Соуса представи града и важни исторически личности на Португалия, родени в Аленкер, сред които и Дамиао де Гоеш – велик хуманист и мислител, последовател на Еразъм Ротердамси. Заместник –кметът изрази убеждението си, че Програмата Еразъм+ има огромно значение за образованието и развитието на младите хора, а след официалната част в неформален разговор той сподели свои лични  впечатления и преживявания от участието си в международни проекти.
Домакините запознаха своите партньори с училището, града и характерните особености на държавата си – химн, национален флаг, език, обичаи, национална кухня, музика и танци. Посетихме и часове по математика, информатика и история. Гостите се включиха в работата по математика на своите португалски връстници и българските ученици впечатлиха всички с бързината и уменията си в решаването на задачи по математика. В часовете по информатика и история учениците обмениха информация за училищата си, образователните системи , учебният материал по съответните предмети, степените на образование и изпитите, които им предстоят.
В последния ден от мобилността всички екипи обобщиха наученото чрез презентации, даващи информация за реализираните теми по време на срещите, осъществени във всяка държава. Те демонстрираха придобитите техники на презентиране, усвоените тънкости на комуникация и в заключение заявиха, че настоящият проект ги мотивира за по-нататъшна работа и усъвършенстване на техните умения и компетентности.
Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни