mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Мобилност по проект Think в Латвия

„Presentation Skills“ – учебна мобилност по проект  “Think” на програмата Еразъм +

Екип от ученици и учители от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ взе участие в петата международна мобилност по проект “ Think”, която се проведе от 26 до 30 март 2022 г. в гр. Даугавпилс, Латвия. Учебните дейности отново бяха осъществени на принципа на екипната работа, сътрудничеството, творческа инициатива  и позитивна комуникация. Заедно със свои връстници от Словакия, Испания, Португалия, Италия и от латвийското училище Daugavpils 3 Vidusskola , петимата ученици от ППМГ взеха участие в дейности, свързани с презентационните умения. Общата идея за този вид умения, както и конкретни примери и полезни съвети за атрактивно презентирене бяха представени от г-н Айгарс Асмис, представител на Техническия университет в Рига. Лекторът акцентира върху трите основни компонента на успешната презентация  –  достоверност на информацията, логика на структурата и емоция на представянето,  като обърна и специално внимание на невербалната комуникация ( езикът на тялото и тембърът на гласа) при презентиране. Задачата за учениците беше да направят презентация, с която да представят своята група, като използват наученото от лекцията. Всеки член на международните екипи трябваше да говори, като се опита да бъде креативен и уникален при представянето на общия продукт.
Презентационните умения бяха основен компонент на подготвеният и  представеният от екипите фестивал на красотата и модата „Вдъхновени от пролетта“. Ученици представиха своите асоциации за пролетта с надеждата, новото начало, слънцето, цветята и красотата на възраждащата се природа чрез изработени от цветна хартия костюми. Всеки един участник имаше конкретна роля в екипа си (режисьор, модел, говорител, дизайнер), защото екипната работа, комуникационните умения, креативността и презентационните умения бяха водещите принципи при изпълнението и на тази задача.
Учениците създадоха и рекламни видеа на проекта, чрез които представиха своята дейност по време на мобилността в Латвия. Предварително се обсъдиха принципите, които гарантират създаването на добър продукт – да бъде информативен, убедителен, достоверен и атрактивен. Видеата бяха представени на заключителната вечер и всеки екип отново показа научените умения  да описват, обясняват и показват нагледно чрез подходящ дизайн своите преживявания, впечатления и придобити знания.
Проектните дейности по време на мобилността в Латвия бяха отлично балансирани – програмата включваше академични, творчески и спортни дейности. Международните екипи премериха сили не само в областта на презентационните умения, но и в сферата на спорта. Незабравимо преживяване за всички ще остане участието в спортните игри в Олимпийският център в Даугавпилс, както и играта на боулинг като средство за сплотяване и обединяване на ученици и учители. Съпътстващата културна програма включваше запознаване с традиционните латвийски занаяти и фолклор, посещение на Музея на хляба в Аглона и Музея на илюзиите в Рига.
Ръководителите на българската група, г-жа Ани Павлова и г-жа Пепа Павлова взеха участие в интерактивен урок на латвийската си колежка г-жа Дайга Саркане. Заедно с латвийските ученици те изработиха постер, чрез който представиха основни характеристики на държавите си в  географско, историческо и културно отношение.
Междукултурните уроци и общуването по време на съвместнте занимания донесе удовлетворение и беше полезно както за учениците, така и за учителите, к оето е поредното доказателство за ползата и значимостта на образователния обмен по програма Еразъм +.
Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни