mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Мобилност по проект „Think“

Демокрация и  активно гражданство – мобилност по проект „Think“  на Програмата Еразъм+ в България

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ беше домакин на мобилност по международен проект  Еразъм+  „Think“, №2019-1-SK01-KA229-060786_5. Учебната визита се състоя от 30.10.2021 до 03.11.2021 г. и в нея взеха участие учители и ученици от партньорски училища от Словакия, Латвия, Италия и Португалия. Участниците в мобилността бяха изключително щастливи от възобновената присъствена дейност по проекта, въпреки, че през двугодишния период след последната осъществена мобилност в Италия, те обменяха информация и работиха по съвместни задачи в платформата eTwinning. 
Тематичното съдържание на проведените дейности беше съобразено с целите на проекта, а именно учениците да се запознаят с ценностите на демокрацията и как функционира едно демократично общество, ролята ни на активни граждани и отговорността ни да допринасяме за устойчивост на демократичните принципи и демократично управление чрез участието в избори от всякакъв вид – както на национално, така и на европейско ниво. Акценти в програмата бяха интерактивните занятия, които включваха образователни игри на тема „Европейските ценности“ и  „ЕС в нашето ежедневие“ – игра с конкретни примери за законодателството на ЕС и по какъв начин то е различно от националните, регионалните или местните власти. Учениците работиха в международни екипи и активно използваха в работата си съвременните технологии – компютри и интерактивни дисплеи за реализиране на своите продукти. Забавната онлайн игра „12 закона на ЕС, които променят ежедневието ни като граждани на Европейския съюз“ даде знания на учениците по атрактивен начин, а изработването на  плакати „Вашият глас има значение!“  с приложението PosterMyWall разви техните творчески и дигитални умения. 
Интересно за всички беше и  художественото ателие на тема “Бъди добър гражданин”, в което се използва ефективния инструмент за обучение, наречен Lapbook, включващ практически образователни дейности - рисунки, текст, снимки и всяка друга информация, която отговаря на темата. Докато учениците търсеха информация, те научаваха за активното гражданство и  в края на семинара изработиха прекрасни крайни продукти – забавни и интерактивни книжки. Работата завърши с написване на  послания, започващи с думите  „Аз съм добър гражданин, защото…”, които учениците използваха за създаването на плодно ябълково дърво, олицетворяващо техния индивидуален принос  като добри граждани на обществото. 
Паралелно с художествената работилница се проведе и друг уъркшоп на тема „Soft skills“, който беше естествено продължение на въпроса какво ни прави добри граждани. Госпожа Калина Николова запозна учениците с меките умения и как те ни помагат да се впишем в съвременното общество и да бъдем добри граждани, след което провокира аудиторията да допринесе за създаването на Padlet със своите коментари по дискутираните теми за емоционалната интелигентност, емпатията, разрешаване на конфликти, комуникация, екипност, гъвкавост и др.
Проведената мобилност по проект „Think“ беше възможност за учене, развиване на таланти и умения, общуване и създаване на приятелства. Партньорите ни бяха очаровани от природните, културните и историческите забележителности във Враца и София. Показателни за това са думите на един от учителите след приключването на срещата: „Физически съм си у дома, но сърцето ми е все още в България.“
Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни