mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

STEM проекти 2022 г.

Знак COMPETENT STEM School Label

ППМГ „Академик Иван Ценов“ е акредитирана със знака COMPETENT STEM School Label

STEM School Label е инициатива на Scientix в рамките на Европейската училищна мрежа. Scientix е общност номер едно за научно образование в Европа. Тя има за цел да насърчи и подкрепи сътрудничеството в цяла Европа между учители по STEM, изследователи в образованието, политици и други заинтересовани страни в образованието, за да вдъхнови учениците да преследват кариера в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM). Европейската училищна мрежа е консорциум от 34 министерства на образованието в Европа и е двигател на иновациите в преподаването и ученето като  насърчава общоевропейското сътрудничество между училища и учители. Полученият  сертификат означава признание за многобройните проекти, осъществени училището през последните години. Разработената стратегия за европейско измерение на обучението по STEM, спечелените проекти и акредитация по програма Еразъм+ ни дават основание да сме доволни от постигнатото до този момент и ни мотивира да продължим в тази посока. Като пълноправен член на  European STEM School Label  ППМГ ще има възможност да споделя своя опит на европейско ниво и почерпи идеи от европейските училища. Системата за акредитация на STEM School  позволява да оценим стратегията на училището в седем ключови области. Работата ни ще бъде насочена към достигане на следващите по-високи нива на акредитация.

Обмен на добри практики

Обмен на добри практики между ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и училище от Румъния

По покана на г-жа Калина Николова, координатор на проекти по Програма Еразъм+, на посещение в нашето училище беше г-жа Аида Греку от Средно училище „Зинка Голеску“ в гр. Питещи. Целта на визитата беше да се договори мобилност на ученици от румънското училище в нашата гимазия с цел обмяна на опит на методи за преподаване на STEM предмети. И за двете училища тази дейност е част от планирани дейности по придобита акредитация по Програма Еразъм+. Двата екипа се сремят и да са част от своеобразна европейска училищна мрежа на образователни институции, работещи по Програма Еразъм+, които си съдействат при организиране на дейности и си сътрудничат за обмяна на образователни ресурси. 
Гостенката беше приета от директора на училището, г-жа Татяна Василева, която засвидетелства своята подкрепа. На работната среща присътваха г-жа Пепа Павлова и г-жа Ани Павлова, които са част от екип Еразъм на гимназията. Договорените за посещението на групата румънски ученици дейности ще бъдат в областта на зелените идеи, астрономията, технологиите, а самата визита ще се осъществи през м. Юни т.г. 
Наред с работната среща, г-жа Калина Николова и г-жа Аида Греку проведоха съвмествен урок по Английски език в VI б клас. Гостенката беше впечатлена от разказа на шестокласниците за ходеща еко къща, която събира и използва дъждовна вода и произвежда електричество за свои нужди чрез инсталирани соларни панели. Румънската учителка беше подготвила загадки за българските ученици, чрез които те научиха и за традициите на Румъния, в частност, Мартишор, които съответстват на нашите мартеници. За активното си участие в урока учениците получиха румънска мартеница за спомен и научиха, че тя се носи само от дамите в северната ни съседка.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни