Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

УС 2019/20020 г.

Спешна чанта

Със Спешна чанта за оказване на първа помощ разполага вече ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца. Самата чанта, както и по-голямата част от оборудването в нея, са закупени със събраните през последните две години средства от организирани в училището благотворителни базари. Така в гимназията вече има апарат за измерване на кръвното налягане с пет различни маншета, маска за обдишване, въздуховоди по Гьодел, пулсоксиметър, амбу, глюкомер, шина, термометър и есмарх. „Наличието на това оборудване позволява да се окаже адекватна и навременна първа помощ в училище, още преди да е пристигнал специализиран медицински екип“, обясни педагогическият съветник Лорита Иларионова. Тя допълни, че инициативите по набиране на средства в ППМГ ще продължат, за да може да закупи още оборудване и консумативи за Спешната чанта.

ППМГ се включи в благотворителна кампания

ППМГ се включи в благотворителната кампания „Помощ за Гери“

Ученическият съвет при ППМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца се включи в благотворителната кампания “Помощ за Гери”, организирана от СУ „Никола Войводов”. Учениците показаха своята съпричастност към каузата като дариха 70 кг. капачки. Със събраните средства ще се подпомогне лечението в Австрия на 16-годишната Гергана Петрова. Момичето е с диагноза остеосарком.

Коледно тържество в Центъра за настаняване

Ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ бяха гости на Коледното тържество в Центъра за настаняване от семеен тип на ул. „Кокиче“ във Враца. В навечерието на светлите празници те изненадаха настанените там деца и младежи с подаръци – дрехи, лакомства, играчки и книги. Домакините от центъра бяха подготвили специална празнична програма с коледари и Дядо Коледа, в която със свои изпълнения се включиха и гостите от ППМГ. В знак на благодарност, учениците от гимназията получиха коледни сувенири от настаненните в институцията деца.

Коледа в приюта за кучета

Една различна коледна изненада подготвиха ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца. В навечерието на празниците, те посетиха Приюта за кучета и зарадваха обитателите му. Учениците бяха подготвили суха храна и лакомства за настанените животни. Тази година инициативата се организира съвместно с родители.
„Посещението в приюта е вече традиционно. Организира се ежегодно, за да покажем любов и загриженост към настанените там обитатели. Те също имат нужда от малко топлина в навечерието на празниците“, каза педагогическият съветник г-жа Лорита Иларионова.

Коледен базар в ППМГ „Акад. Иван Ценов“

Коледен базар организира ППМГ „Акад. Иван Ценов“ в навечерието на Рождество Христово. На него бяха предложени картички и сувенири, изработени от групите по интереси - „Изобразително изкуство“ с ръководител г-жа Галина Романова и „Арт ателие“ с ръководител г-жа Лорита Иларионова. Ученическият съвет на ППМГ се включи в Коледния базар с домашно приготвени сладкиши, от които всеки желаещ имаше възможност да опита. Добавка към вкусните изкушения беше и чаша горещ чай, с който учениците отбелязаха Международния ден на чая.
Със събраните средства от Коледния базар ще бъде закупено необходимото оборудване за спешна чанта – апарат за измерване на кръвно налягане, глюкомер, пулсоксиметър. „Инициативата за осигуряването на чанта за спешни случаи стартира през миналата учебна година, като до сега е събрана по-голямата част от необходимата сума“, уточни педагогическият съветник Лорита Иларионова.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни