Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

2020/2021 уч.г.

Познаваме ли нашия патрон?

Във връзка с честването на 50 годишнината на нашата гимназия на 11 май се проведе състезание между 6.а и 6. б класове на тема:"Живот и дело на академик Иван Ценов". Мероприятието стартира с презентация за нашия патрон, представена от Никола и Даниел от 10. в клас. След оспорвано съревнование и показани завидни познания за академик Ценов и от двата отбора, резултата бе равен. Журито в състав Илия Ваков, Валя Илиева и Татяна Василева остана във възторг от представянето на шестокласниците. Участниците получиха грамоти и футболни топки.

ППМГ отбеляза своя 50 годишен юбилей

На 10 май Профилираната природоматематическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ отбеляза 50-годишнината от създаването си. Гост на събитието бе кметът Калин Каменов, който призова учениците да не се отказват пред трудностите и да надграждат постигнатото. „В днешния ден най-големите аплодисменти са за вашите учители. Те са менторите, които ви подкрепят и никога няма да ви предадат! Уважението един към друг ни прави силни. Присъствието на бивши и настоящи възпитаници днес, е атестат за това!“ – каза кметът Каменов и допълни, че съвсем скоро в гимназията ще се изгради допълнителен корпус със STEM-център, класни стаи и конферентна зала, благодарение на спечеления проект на Община Враца за близо 1 800 000 лв.
В рамките на събитието, кметът Калин Каменов връчи на директора на учебното заведение почетна грамота и плакет за приноса в развитието на гимназията. Директорът на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Татяна Василева заяви, че училището е еталон за високи стандарти в образованието, а резултатите от олимпиадите и външните оценявания са потвърждение за това. Празникът продължи с откриване на музейна експозиция „Из историята на училището“ и лаборатория по природни науки. В рамките на 50-годишния юбилей ще бъде представена и книга за учебното заведение, а гостите ще се запознаят с различните профили и дейността на клубовете по интереси. На събитието присъстваха още: директорът на РУО – Враца Галина Евденова и експерти от институцията, общински съветници, бившите директори на гимназията, представители на Обществения съвет и Училищното настоятелство, бивши и настоящи ученици и преподаватели.

3 Март

Ученици от ППМГ "Акад. Иван Ценов" отбелязаха Националния празник на България 3 март. В инициативата се включиха представители на 9 д клас. Заедно с директора г-жа Татяна Василева, педагогическия съветник Лорита Иларионова и класния ръководител Саша Гешева, те поднесоха цветя пред паметника на Христо Ботев.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни