mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Успехи

Успехи на национално състезание по музика

Отлично представяне на ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца на Националното състезание „Ключът на музиката“. Рая Станчева от VII клас зае 6-то място в своята възрастова група. За поредна година тя показа отлични резултати и се нареди сред най-добрите в страната, след като през миналата година беше класирана на 2-ро място. Лазар Пелов от V клас, който за първи път участва в състезанието, се нареди  на 11-то място от общо 124 ученици в неговата възрастова група. Техен ръководител е Ирина Ставрева – старши учител по музика.

 

Спортни успехи на областно ниво

Първо място заеха отборите по волейбол на ППМГ "Акад. Иван Ценов", гр. Враца при момичетата и момчетата 5 - 7 клас, както и при девойките 11-12 клас от областния етап на Ученически игри 2022/2023 г.

Състезание„Финансова грамотност“

Медали за ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ от Националния кръг на състезанието „Финансова грамотност“

Възпитаниците на гимназията за пореден път показаха високи резултати , като се завърнаха с два сребърни и един бронзов медал. Калоян Сираков от 5 клас  и Павлин Лалковски от 12 клас спечелиха сребърни медали, а Денислав Ценов от 7 клас – бронзов. Националното състезание „Финансова грамотност“ е за ученици от V до XII клас и се организира от Министерство на образованието и науката. Допуснати за национален кръг от страната бях 300 ученика, от които 11 от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца. Учениците класирали с в челната десятка на състезанието са:
Валери Ташев от 6 клас – 5 място
Димитър Ангелов от 6 клас – 10 място
Теодора Христова от 7 клас – 8 място
Никола Дебърски от 8 клас – 4 място
Деница Йорданова от 10 клас – 6 място.
Грамоти за добро представяне получиха и учениците Даниел Скретинг  и Цветелина Цветанова от 5 клас и Давид Иванов от 6 клас. Учителите подготвили учениците за състезанието са: Галя Петрова, Ангелина Банчева, Калин Конов, Веселка Вълова и Нели Симеонова.

Пожелаваме успехи на нашите възпитаници и нови признания за положения труд.

Благодарности на Община Враца за съдействието!

Отново с медали!

В зимния кръг на международния турнир „Математика без граници” взеха участие 32 ученици от V до XII клас. Възпитаниците на ППМГ „Акад. Иван Ценов“– Враца спечелиха 1 златен, 4 сребърни и 6 бронзови медали.
I място и златен медал на МБГ- зима
1. Валери Анатолиев Ташев – 6 клас
II място и сребърен медал на МБГ- зима
1. Димитър Пепов Ангелов – 6 клас
2. Димитър Иванов Кръстев – 6 клас 
3. Денислав Николаев Ценов – 7 клас
4. Рая Александрова Тодорова – 7 клас
III място и бронзов медал на МБГ- зима
1. Лазар Пелов Пелов – 5 клас
2. Давид Валентинов Иванов – 6 клас
3. Мартин Момчилов Йорданов – 6 клас
4. Йоана Тихомирова Пащрапанска – 8 клас
5. Миран Вахан Мъхерян – 12 клас
6. Филип Венциславов Киров – 12 клас
Учителите, които подпомогнаха тяхната подготовка са: Г. Петрова,  А. Банчева, Н. Димитрова и К. Конов
Желаем им нови успехи!

СофтУниада 2023 - 25-26.02.2023 г.

СофтУниада е поредното предизвикателство за учениците на ППМГ „Акад. Иван Ценов“. В този национален турнир имаше регистрирани общо 415 участници – ученици, студенти и работещи. При изключителен интерес и оспорвана надпревара преминаха двата състезателни дни – 25 и 26 февруари. И тази събота и неделя за нашите програмисти нямаше почивка от програмирането. Но и този път всичко приключи повече от успешно. Трудът на нашите ученици беше възнаграден. Благодарим ви, деца за проявената борбеност, за това, че сте знаещи, можещи и успяващи!
В общото класиране – от състезателно програмиране и проект, с общ брой точки 1072, с 11-ти резултат се класира Цвети Николова (11 Д клас), която реши 6 от състезателните задачи и представи отлично своя проект „Flytime Games”.
В категория „Състезателно програмиране“ – младша възрастова група, до 16 години вкл. в най-добрите 10, на 7-мо място се класира Ивайло Георгиев (10 Г клас) с резултат от 612 точки. 8-мото място си делят Мартин Минев (9 Г клас) и Николай Стаматов (10 Г клас), с резултати от 580 точки.
В същата категория, но старша възрастова група, над 16 години – с 13-ти резултат е Александър Иванов (10 Г клас), който постигна 600 точки.
В категория „Софтуерни проекти“, старша възраст - специална награда, осигурена от INDEAVR  получи Биляна Маркова (11 Д клас) за своя оригинален проект и отлично представяне (така беше определен от журито) “Library”.
В същата категория, но младша възрастова група 3-то място зае екип от деветокласници: Мартин Андреев (9 В клас), Радостин Пенчев (9 Г клас), Данаил Данаилов (9 Г клас), Витан Стимчев(9 Г клас) и Андрей Серафимов (9 Г клас) и техният проект „Game Paradise”.
Ръководители на нашите състезатели са Илонка Вутова и Мария Илиева.

НОИТ 2023 г.

На 19.02.2023 г. се проведе Областния кръг на Националната олимпиада по ИТ в област Враца. Домакин на събитието беше нашата гимназия. За областен кръг регистрираните проекти бяха 13. На защита от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ пред комисията се явиха 12 ученици, които представиха 7 проекта в три направления и две възрастови групи – 5-7 клас и 8-10 клас. 

Безапелационен в своето представяне беше шестокласникът Валери Ташев. Той представи отлично своя проект „Космонада“ в категория Интерактивни проекти и е класиран на първо място
В категория Мултимедийни приложения първо място е за Христиан Кръстев и Александър Йорданов от 10 клас – Приложен програмист, които представиха своята игра „The Warrior’s Rage”, Второ място е за Алекс Гергова и Димитър Митев от 8 клас – Приложен програмист и техният сайт „Враца спортува“, а на трето място в същата категория са Александър Томов и Калоян Иванов също от 8 клас – Приложен програмист, с техния проект „Компютърна Аадемия“.
Първо място в категория Софтуерни приложения е за Калоян Даскалов и Тимон Трифонов от 10 клас – Математика и информатика и техния проект „IntelliChess”, второ място зае Никола Недков от 10 клас – Математика и информатика и неговия проект bGrow, а на трето място в категорията са Самуил Томов и Светлин Стоянов от 8 клас – Приложен програмист и техния интересен проект „EscapePMG“.
Браво на нашите участници за чудесните резултати и отличното класиране!

Ученически игри - 2023 г.

Победа за волейболистите на ППМГ „Акад. Иван Ценов“! Отборът на момичетата 5-7 клас завоюва първо място от общинския етап на „Ученически игри“ 2022/2023.  В надпреварата при момчетата, младите математици, във възрастова група 5-7 клас, също се наредиха първи. Първо място завоюва и отбора по волейбол девойки 11 - 12 клас. Ръководител на отборите е Милен Маринов.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни