Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Успехи

Отлично представяне

Отлично представяне на учениците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ на Националното външно оценяване и Държавните зрелостни изпити

Изключително високи резултати през 2020/2021 година постигнаха възпитаниците на ППМГ на проведеното Национално външно оценяване след 7-ми и 10-ти клас и на Държавните зрелостни изпити. 
Успехът по български език и литература на седмокласниците е 78,70 точки при 53,86 средно за страната. По математика точките от учениците на гимназията са два пъти по-високи от средните резултати на национално ниво. При 37,94 точки за страната, резултатът на ППМГ е 77,49 точки. Най-високият резултат по български език е на Анна Мария Иванчовска от 7 а клас – 99,5 точки, а по математика – на Полина Пешева от 7 б клас с максимални 100 точки. 
На Националното външно оценяване след 10 клас резултатите на учениците от ППМГ също са отлични. Средният успех по математика е два пъти по-висок от този за страната – 27,6 точки, при 13,83. По български език и литература разликата също е огромна, отново с положителен знак за възпитаниците на гимназията. Средният успех е 35,30 точки, при 22,50 на национално ниво. Този резултат е само с 0,3 точки по-нисък в сравнение с десетия в страната – МГ Пловдив, а класът с най-високия успех 10 г има средно 38,3 точки – почти колкото на втория в „Топ 10“  - Първа немска гимназия в София. На Националното външно оценяване по информационни технологии и дигитални компетентности средният успех е 77,33 % от максималния брой точки при 61,95 за страната. По английски език представянето на десетокласниците е на много високо ниво – с 92,75 % от максималния брой точки, при средно 78,14.
На държавните зрелостни изпити дванадесетокласниците на ППМГ също са завидни. При среден успех по БЕЛ за страната 4.14 - нашият  резултат е 5.01, 5,46 - по английски език, мн.добър- 5.44 по биология и ЗО, 5.30 по физика и астрономия, 5.07 - по история и цивилизация, 4.83- по математика, 4.87 по география и икономика, 4.87 по философия. Средният успех на випуск 2021 от ДЗИ е Мн.добър 5.07. 
С резултатите си ППМГ „Академик Иван Ценов” отново се нарежда на водещо място в област Враца.

Награди за постигнати успехи получиха повече от 100 ученика на ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца

Над 100 ученика от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ получиха грамоти за постигнати високи резултати на национални и международни олимпиади и състезания в различни направления. Наградените ученици са от 5-ти до 11-ти клас. Те са участвали в международни конкурси и национални състезания по математика, физика, информационни технологии, STEM науки, чужди езици, природни науки. Отличията им бяха връчени на официална церемония, която се състоя в спортната зала на гимназията. 
Ученическият съвет при ППМГ отличи ученици, които активно са участвали в училищните и извънучилищни дейности и мероприятия.  
Наградените бяха поздравени от директора на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ г-жа Татяна Василева, която им пожела да продължават да показват знания и умения и да завоюват още нови призови места в различните направления. Тя благодари и на техните учители за всеотдайния труд, в резултат на който са постигнати високите успехи.  

Единадесетокласничка с първа награда

Гергана Николаева от 11.а клас с първа награда от онлайн състезание

Надали творческите успехи на Гергана в областта на есеистиката биха изненадали някого, особено след безапелационната й победа в националния кръг на олимпиадата по български език и литература! На 24 юни тя се завърна от Бургас, откъдето донесе първа награда за есе от третото състезание с национално участие „Човекът е всичко!“, организирано от АЕГ „Гео Милев“, гр. Бургас със съдействието на Община Бургас. За разлика от всички други конкурси за есе, където се изпращат вече готови материали, този е онлайн състезание, тоест пише се в реално време по зададена в момента тема. През тази година темата беше „Реалността е по-мощна от фантазията“, като е желателно текстовете да са подчинени на творческата изява на Гео Милев. С есето си Гергана показва не само  отлично владеене на словото, не само въображение, сериозни литературни знания и задълбочена     философска мисъл, но и ярка и оригинално заявена гражданска позиция.
Пожелаваме й бъдещи творчески успехи!

Изключителен успех на единадесетокласниците

Изключителен успех на ученициот ППМГ „Акад. Иван Ценов“, Враца на националния кръг на олимпиадата по български език и литература!

Учениците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца Гергана Николаева от 11.а и Георги Игнатов от 11.б клас завоюваха съответно първо и второ място на националния кръг на олимпиадата по български език и литература, като резултатът на Гергана е с 10 точки над втората позиция. Успехът е още по-стойностен, като се има предвид, че олимпиадата за 11. клас се провежда по абсолютно нов, непознат формат върху новата учебна програма.
Много добро е и представянето на Вероника Цветелинова Григорова от 12.д клас, която заема седмо място на във възрастовата група 12. клас.
Общо 7 ученици от ППМГ „Академик Иван Ценов“ се класираха на националния кръг на олимпиадата по български език и литература през тази година. Представянето и на останалите участници – Стефани Велчева от 12. клас, Симона Вутова от 11. клас и Анна Мария Иванчовска и Мартин Андреев от 7. клас и изключително достойно.
За пореден път възпитаниците на ППМГ „Акад.Иван Ценов“ доказаха, че освен прекрасни математици, физици и биолози са и изявени литератори!
Поздравяваме всички участници за постигнатите резултати и им желаем бъдещи успехи!

Математика без граници

Медали за ППМГ от международно математическо състезание

Повече от 50 медали завоюваха ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца в трите проведени кръга на международното състезание „Математика без граници“. В надпреварата взеха участие млади математици от Австралия, Азербайджан, Афганистан, България, Виетнам, Естония, Индонезия, Киргистан, Казахстан, Китай, Малта, Нигерия, Румъния, Русия, Северна Македония, Словения, Тайван, Турция, Узбекистан и Филипините. Турнирът е за ученици на възраст от 7 до 18 години, разпределени в 9 възрастови групи.
С най-добър резултат, сред учениците от ППМГ – спечелени 2 златни и 1 сребърен медал са Денислав Ценов от 5 клас и Виктория Сиракова от 6 клас. С 1 златен и 2 сребърни медала е Георги Господинов от 11 клас. С 1 сребърен и 2 бронзови медала са шестима възпитаници на гимназията – Петър Ганчев и Теодора Христова от 5 клас, Нина Рачева, Божидар Дончев и Йоана Пащрапанска от 6 клас, и Георги Игнатов от 11 клас. С по два медала от трите кръга на състезанието са четирима ученика – Алекс Манчев, Рая Станчева от 5 клас, Радина Петрова от 6 клас и Катрин Петрова от 8 клас. Други 17 възпитаници на ППМГ са завоювали само по едно престижно отличие от състезанието. 
Финалът на осмото издание на международното състезание „Математика без граници“ ще бъде на 6, 7 и 8 август 2021 г. в Несебър.
 

Награди от РУО - гр.Враца

Грамоти на Регионално управление на образованието – Враца за постигнати високи резултати получиха повече от 20 възпитаници на ППМГ „Акад. Иван Ценов“. Отличията бяха връчени официално от зам.-директорът Веселка Вълова. Тя поздрави учениците за представянето им, което още веднъж доказва високото ниво на образование в гимназията. Наградите се дават ежегодно на класирани за националните кръгове на олимпиади в различни направления, както и за завоювани призови места на национални състезания. 

С най-високи резултати сред отличените са Георги Игнатов от 11 клас, класиран за националните кръгове на 4 олимпиади и второ място на Националното състезание по лигвистика, както и Мартин Андреев от 7 клас, класиран за националните кръгове на олимпиадите в 5 дисциплини. Други четирима ученици – Марта Младенова, Гергана Николаева, Таня Петкова и Стивън Василев са класирани за националните кръгове на две олимпиади или национални състезания. Най-малките отличени бяха петокласниците, завоювали изключително високи резултати на Националното състезание по финансова грамотност – Денислав Ценов – I място, Теодора Христова – III място и Изабела Николаева – V място. 
Госпожа Вълова пожела още успехи на отличените и достойно представяне на предстоящите олимпиади и състезания.

Програма за образователен обмен

Паолина Андровска от 10 г спечели участие в образователната програма на Американското посолство „Наследството на Бенджамин Франклин“

Лятната програма за образователен обмен „Benjamin Franklin Transatlantic Summer Istitute for Youth“ се провежда за 16-ти път. Партниращите институции са: Посолството на САЩ в България, Университет Уейк Форест, Северна Каролина и Американския университет в България.

Основните приоритети, които ще коментират младежите са за развитието на българската демокрация след 1989 г., граждански права и задължения, социална ангажираност и доброволчество, социално предприемачество. От участниците се изискват комуникационни и лидерски умения, медийна грамотност  и участие в обществено полезни дейности. Кандидатите трябваше да преодолеят тестови въпросник, есе на английски език за да бъдат допуснати до интервю пред комисия на английски език. От 150 кандидати от цялата страна бяха избрани за участие 15 ученици, сред които е и Паолина Андровска. Поздравяваме я с успеха, гордеем се с нея и й пожелаваме ползотворно участие в проекта от 1-4 юли 2021 г. в Американския университет в Благоевград.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни