Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Посланици на ЕП

Сертификати за младшите посланици

Профилираната природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов", гр. Враца раздаде сертификатите за участие на младшите посланици по програмата за училища посланици на Европейския парламент за учебната 2020/2021 г. Благодарни сме за оценката да заемем пето място в класацията и оставаме в очакване на участието ни в "Евроскола" на 15 Октомври в рамките на два часа чрез онлайн излъчване на живо на тема "Бъдещето на Европа: Как можем да постигнем желаната от нас Европа". А междувременно, подготовката вече започна...

Достойно класиране на ППМГ по програмата за училища посланици на ЕП

Профилираната природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов", гр. Враца се класира на достойното 5-то място във финалното класиране на училищата посланици на ЕП и като награда получава участие в онлайн сесия на програма „Евроскола“ през Октомври 2021 г. След анализ на реализираните дейности по Програмата за училища посланици на 71 училища през настоящата година, 25 от тях се отличиха с постоянна работа и активна дейност през цялата учебна 2020/2021 г., в това число и математическата гимназия.
Старши посланик Ивалина Иванова, старши посланик Ивалина Райкова, старши посланик Пепа Павлова и ръководството благодарят на младшите посланици от математическата гимназия за положените усилия и постигнатите резултати. Един от младшите посланици продължава да защитава името на ППМГ като територия на знанието, затова продължавайте да подкрепяте двата отбора от 9 и 11 клас, като изгледате и харесате клиповете им.

9 Клас

11 Клас

Повече за доклада и дейностите на отличените училища посланици на ЕП можете да прочетете тук.

Резултат от фотоконкурса "Европа около мен"

Приключи работата по онлайн списание с получените снимки за фотоконкурса "Европа около мен", иницииран от младшите посланици към ППМГ "Акад. Иван Ценов", Враца по повод 9 Май - Деня на Европа. Младши посланик Даниела Кременска създаде списанието, като класифицира получените фотографии в няколко категории. Списанието ще бъде изпратено на всички училища във Враца и в страната, чийто представители участваха във фотоконкурса - Профилираната природо-математическа гимназия, Враца, Езикова гимназия - Враца, Средно училище Козма Тричков, Враца, Спортно училище Велико Търново. Сърдечно благодарим на всички ученици и учители, които се включиха в инициативата.

Откриване на информационен център

ППМГ „Акад. Иван Ценов“, гр. Враца уважи поканата на Търговско-промишлената палата – Враца по повод официалното откриване на информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Враца от ново поколение, който ще извършва дейности за нов петгодишен период – до 2025 г. На тържеството, проведено на 14 май, присъстваха старши посланик Ивалина Иванова, заедно с младшите посланици Елеонора Цекова и Самуил Кулев, както и Калина Николова ръководител на програмите eTwinning и Erasmus+ в гимназията. Информационният център Европа Директно – Враца и Центърът за развитие на човешките ресурси в лицето на Търговско-промишлената палата са партньор на математическата гимназия както по линия на програмата за Училища посланици към Европейския парламент, така и на програмата Erasmus+. Една от насоките на дейностите на новия център ще продължава да бъде работата с младшите посланици и предоставяне на официални материали за работа от утвърдени институции като част от борбата с дезинформацията, наред с разяснения за това как Европа се бори с пандемията от COVID-19, информация за плана NextGenerationEU за възстановавяне и насърчаване на зеления и цифровия преход. Новото поколение центрове ще организират граждански диалози и прояви с широко участие за Конференцията за бъдещето на Европа. Очертани бяха и краткосрочните цели за следващите два месеца, в които беше споделена идеята за стартиране на първи випуск „Клас Европа“ сред учениците от 8 клас.

Пожелаваме успех в реализирането на планираните дейности и ползотворно сътрудничество!

Признание за работата на младшите посланици

Профилираната природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов", гр. Враца беше избрана за училище посланик на месец април заради многобройните си дейности както на местно, така и на европейско ниво. 
На специално организиран ежемесечен уебинар на старшите посланици, който ще се проведе онлайн на 18 май, старшият посланик Ивалина Иванова ще разкаже подробности за реализираните през месец април проекти. Сред тях са подкрепа на инициативата на СУ "Св.Св. Кирил и Методий", гр. Радомир под мотото "Светът на книгите и културното наследство на Европа", отбелязване на Деня на Земята с видеа и електронна книжка, първо присъствено практическо упражнение на младшите посланици на тема "Медийна грамотност и онлайн сигурност" съвместно с Калина Николова - ръководител на програмите eTwinning и Erasmus+, сътрудничество с Търговско-промишлената палата в гр. Враца за участие в инициатива на Дома на Европа във Франция за създаването на видео за Зелената сделка на ЕС. Училището стартира партньорство с училище от Нидерландия по две актуални теми - климатични промени и равноправие на половете, което ще завърши с размяна на документални видеа по темите. Те оформиха и информационен кът в училището с дейности по Програмата за училища посланици, а младшите посланици Виктория Тодорова и Цветислава Димитрова създадоха и поддържат инстаграм профил epas_vratsa.
Повече за дейностите прочетете в специално създавания от Бюрото на Европейския парламент бюлетин:

Игри-пъзели за 9 Май - Денят на Европа

На 9 май, Денят на Европа, на който честваме основаването на Европейския Съюз и празнуваме мира и обединението в Европа, ви предлагаме да отделите малко време и за забавление. Десислава Вутова от 6-ти клас на ППМГ "Акад. Иван Ценов", гр. Враца, приятел и съмишленик на младшите посланици, създаде игри-пъзели с отличителните символи на Европа. Използван е инструментът Jigs@w puzzle, а файловете са с разширение .exe. Колко бързо можете да ги подредите?
 

9 май - Денят на Европа

Бюрото към Европейския парламент предостави на всички училища посланици, включително на ППМГ "Акад. Иван Ценов", гр. Враца, две видеа, които да бъдат споделени с всички ученици от нашата гимназия, във връзка с честването на 9 май - Денят на Европа.

В първото образователно видео, проф. д-р Ингрид Шикова, преподавател в С офийския университет "Св. Климент Охридски" говори за Европейския парламент - функции, правомощия, начин на работа.

Във второто образователно видео, д-р Красимира Василева, председател на Националното сдружение на българските европейски клубове говори за Методите на работа и добри практики на училищата посланици.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни