Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

2018/2019 уч.г.

Панорама на образованието 2019г.

По време на седмото издание Панорама на образованието във Враца учениците от ППМГ "Акад. Иван Ценов" подредиха атрактивна експозиция по профили, разясняваха възможностите за кандидатстване в училището и показаха малка част от многобройните купи и медали, завоювани от възпитаниците на гимназията.

Състезание Spelling Bee

За първа година отбор от ППМГ „Акад. Иван Ценов” участва в състезанието Spelling Bee

Училището ни бе сред  297-те училища от страната, в които ученици от IV до VII  клас се състезаваха в буквуване на думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България инициативата се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпуса на мира, а в родината си САЩ то има повече от 100-годишна история.

Победител в училищният кръг, провел се на 1 март, е Анна Мария Иванчовска от Vа клас, а неин подгласник е Борислав Петров от VIIа клас. Двамата ще представят училището ни на регионалното състезание в Монтана на 23 март 2019.

„Изключително съм щастлива от интереса и ентусиазма на 23-та участници в състезанието. Подготовката ни започна още през месец ноември по предварително зададен списък от 500 думи. Работихме индивидуално и екипно под тазгодишния наслов на състезанието BEE Better Together. Предстои и национален кръг и летен лагер за най-добрите.” – сподели организаторът на училищното състезание г-жа Калина Николова.

Всички участници получиха грамоти и подаръчета за спомен от организаторите: Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС” в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски Съвет, Изпитен и езиков център АВО и Министерството на образованието и науката.

Урок по патриотизъм

На 26 февруари 2019 г. г-н Калин Каменов - кмет на град Враца изнесе урок по патриотизъм пред зрелостниците от ППМГ Враца. Той подари знамена на всички ученици, като ги призова да вземат активно участие в общоградските тържества, посветени на Националния празник на Република България - 3 март. След това всички заедно гледахме филма, посветен на видния врачанин Мито Орозов.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg