Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

ППМГ „Академик Иван Ценов“ връчи свидетелства за основно образование

Свидетелства за завършено основно образование получиха днес 52 ученици, завършили VII клас на врачанската природо-математическа гимназия „Академик Иван Ценов“. Съпричастни с празника на седмокласниците бяха представители на УН „Ентусиасти“, Обществения съвет при училището и родители. 
В своето обръщение директорът на гимназията г-жа Татяна Василева изказа своята благодарност към учениците за високият им успех през учебната година – 5.74 и постигнатите изключително високи резултати на НВО след VII клас. Предизвикателството, пред което бяха изправени учениците и техните преподаватели, за дистанционно онлайн обучение, доказа още веднъж, че с общи усилия, трайни знания, амбиция и неуморен труд могат да се достигнат големи успехи. На НВО по български език и литература, седмокласниците на ППМГ са получили среден брой точки 74,9 при 51,0 точки за страната. Още по-забележителен е успехът на НВО по математика. Получените средни резултати от учениците на врачанската математическа гимназия са 71,7 точки, при средно за страната 36,33 точки, тоест почти два пъти по-висок резултат.
10 ученици от VII клас на ППМГ завършиха своето основно образование с Плакет за отличен успех и активна състезателна дейност. Други 9 ученици са носители на медал, а 23-ма получиха грамоти за отличен успех.
          Г-жа Василева благодари на учениците за постигнатите изключително високи резултати, пожела им успех в по-нататъшното им обучение и едно прекрасно, изпълнено с положителни емоции и незабравимо лято.

ППМГ „Академик Иван Ценов“връчи дипломите на зрелостниците си

164 зрелостници на врачанската природо-математическа гимназия „Академик Иван Ценов“ получиха дипломите си за средно образование на тържествен ритуал в Градската концертна зала. Събитието беше организирано при спозването на всички противоепидемични мерки за социална дистанция и дезинфекция: зрителите в залата бяха настанени през място, на сцената абитуриентите заставаха на специално маркирани места през 1,5 м разстояние, а класовете бяха допускани в залата по един.

Това нетрадиционно тържество се превърна в край на образователния процес за випуск 2020 на ППМГ „Академик Иван Ценов“ - учениците, на които се наложи да се сблъскат със ситуация, която няма аналог в историята на българското образование. Те и техните учители, заедно с ръководството на училището заедно преминаха през дните и месеците на дистанционното онлайн обучение, посрещнаха моментите на неизвестност около зрелостните изпити, изместените дати и страгите мерки при провеждането им. Голямото семейство на врачанската природо-математическа гимназия доказа обаче, че и в трудна ситуация трудолюбието, високият дух, самочувствието и мечтите закономерно водят до високи резултати. На всички зрелостни изпити ППМГ „Академик Иван Ценов“ постигна най-висок успех в областта, като средният успех от ДЗИ по български език и литература – 4.93 – е и много над средния за страната – 4.20.

Златен медал и диплома получи Зорница Христова, която е с оценка 6.00 от двата зрелостни изпита и от целия курс на обучение в гимназията. Още 39 ученици са носители на сребърни и бронзови медали за отличен успех и за призови класирания в национални състезания и олимпиади по физика, математика, български език, биология, химия, чужди езици, информатика, информационни технологии, математическа лингвистика. Бяха отличени и цели класове с принос към социалния ангажимент на гимназията – участието в инициативите „Най-патриотичен клас“, „Осиновете врачанско семейство“, „Европейска нощ на учените“ и др. Общо 68 възпитаници на ППМГ завършиха тази учебна година с отличен успех.

Випуск 2020 ще остане в историята на гимназията година преди нейния половинвековен юбилей със смелостта, силната воля и желанието за успех в една нетрадиционна и трудна ситуация и със съзнанието за достойно изпълнен дълг и постигнати високи резултати.

Музеят в образователния процес

Ученици от 10 в клас разговаряха с уредника от Регионален музей Враца Тихомир Машов за възможностите на музея като културна институция и нейното място в образователния процес и в частност сред учениците на ППМГ Враца. За отбелязване на нашия общ празник на просветата и културата 24 май РИМ Враца ще представи на своя официален сайт атрактивни презентации. В ролята на интервюиращи влязоха Венелина и Василия, а Владислав Мирчев засне видеото.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg