Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Финален кръг на Математика без граници

Пълен триумф за математиците на ППМГ врацав Несебър - злато и сребро на Международния турнир „Математика без граници“

Международен триумф за математиците от Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ – Враца.В амфитеатъра на стария Несебър за шести път бяха излъчени звездите на международния турнир „Математика без граници“, най-успешните състезатели от всяка страна и шампионите за 2019 г. Кметът на Несебър връчи купата „Шампион сред шампионите“ и наградата за учителите с принос в популяризирането на турнира. Тази година за всеки награден, освен купа, имаше и цвете българска роза.

Успехът е уникален, защото всички нашиматематици са в призовата тройка на силния Международен турнир „Математика без граници“ в конкуренция с деца от цял свят. Тази година участват 1200 ученици от 1. до 12. клас от 15 страни- Азербайджан, България, Виетнам, Иран, Казахстан, Киргистан, Македония, Малта, Русия, Румъния, Турция, Узбекистан, Филипините, Словения и Украйна.

ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ВРАЧАНСКИТЕМАТЕМАТИЦИ БЕ ПОВЕЧЕ ОТ БЛЕСТЯЩО. Георги Игнатов спечели златен медал в индивидуалната надпревара в най-голямата възрастова група 9-12 клас, като деветокласникът отвя конкуренцията на по-големите. Останалите участници от отбора на ППМГ Враца – Георги Господинов (9 клас), Стивън Василев (8 клас), Филип Киров (8 клас), Мартин Андреев (5 клас) и Йоана Лалковска (11 клас) спечелиха сребърни медали. Георги Игнатов бе удостоен и с голямата награда–КУПА на турнира, българска роза и награда от Теленор България за най-добро цялостно представяне в международното математическо състезание.

В отборното състезание Георги Игнатов и Георги Господинов, заедно с Йоан Найденов, бивш ученик на ППМГ Враца, спечелиха първо място и златен медал в старша възрастова група 9-12 клас.

Зад успехите на врачанските математици стои и неуморния труд на техните учители: Максим Йорданов, Веселка Вълова, Цветанка Василева и Галя Петрова.

Гордеем се с вас, деца!

Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg