Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Успехи 2018/2019

Шесто място в страната на НВО по БЕЛ

Бляскав завършек на успешната учебна година за седмокласниците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“

Министерството на образованието и науката официално представи анализа на резултатите от проведеното Национално външно оценяване след 7 клас. Сред училищата с най-високи постижения по български език и литература, седмокласниците на ППМГ Враца се наредиха на 6-то място с 86,84 т.
Изключително висок е и резултатът на випуска по математика - 73,61 т., който е с 40 точки над средния за страната (33,62 т.).
Тези постижения не са изненада, тъй като през учебната година учениците от седми клас показаха изключително високи резултати на национални олимпиади, състезания и конкурси.
Светла Илиева, Ема Дилова, Мария Пешкова и Катерина Мариянова представиха гимназията на националната олимпиада по български език и литература, като заеха съответно 4-то, 6-то, 11-то и 23-то място.
Ема Дилова се класира на 2-ро място на Националния кръг на олимпиадата по астрономия с оценка Отличен 6.00.
Математиците донесоха 1 златен, 2 сребърни и 6 бронзови медала от Международния турнир „Математика без граници“, бяха в челната тройка на „Черноризец Храбър“, „Иван Салабашев“, Коледно математическо състезание, Великденско математическо състезание, Европейско кенгуру.

С пълно отличие през трите години на основно образование се поздравиха 17 ученици, които получиха плакети за издигане престижа на гимназията.
Високите резултати са следствие от създадената в училището иновативна технологична и междупредметна система, както и от усилията на квалифицираните, всеотдайни и можещи учители, които създадоха позитивна, развиваща се и градивна среда. Гимназията се гордее с перфектна технологична и съвременна реално функционираща материално-техническа база, която е предпоставка за нови успехи.

 

Математичка от ППМГ начело на поетичен конкурс

Първа награда в V-ти национален конкурс “С море в сърцето” - Община Царево

Между 222-ма автори без възрастови граници, жури с председател проф. дфн Боян Биолчев и членове поетесата Милена Лилова и писателя Николай Табаков избра за победител в категория “Поезия” нашата СИМОНА ВУТОВА от 9 клас със стихотворението “ЛЮБОВ” и я удостои с плакет, диплом, парична награда в размер на 400 лв., сборник с публикуваните 30 номинирани произведения от конкурса.Наградата ѝ бе връчена от народния представител Диана Саватева, която я зарадва и с лична награда.

 Честито, Симона! Гордеем се с теб!

 

Финален кръг на Математика без граници

Пълен триумф за математиците на ППМГ врацав Несебър - злато и сребро на Международния турнир „Математика без граници“

Международен триумф за математиците от Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ – Враца.В амфитеатъра на стария Несебър за шести път бяха излъчени звездите на международния турнир „Математика без граници“, най-успешните състезатели от всяка страна и шампионите за 2019 г. Кметът на Несебър връчи купата „Шампион сред шампионите“ и наградата за учителите с принос в популяризирането на турнира. Тази година за всеки награден, освен купа, имаше и цвете българска роза.

Успехът е уникален, защото всички нашиматематици са в призовата тройка на силния Международен турнир „Математика без граници“ в конкуренция с деца от цял свят. Тази година участват 1200 ученици от 1. до 12. клас от 15 страни- Азербайджан, България, Виетнам, Иран, Казахстан, Киргистан, Македония, Малта, Русия, Румъния, Турция, Узбекистан, Филипините, Словения и Украйна.

ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ВРАЧАНСКИТЕМАТЕМАТИЦИ БЕ ПОВЕЧЕ ОТ БЛЕСТЯЩО. Георги Игнатов спечели златен медал в индивидуалната надпревара в най-голямата възрастова група 9-12 клас, като деветокласникът отвя конкуренцията на по-големите. Останалите участници от отбора на ППМГ Враца – Георги Господинов (9 клас), Стивън Василев (8 клас), Филип Киров (8 клас), Мартин Андреев (5 клас) и Йоана Лалковска (11 клас) спечелиха сребърни медали. Георги Игнатов бе удостоен и с голямата награда–КУПА на турнира, българска роза и награда от Теленор България за най-добро цялостно представяне в международното математическо състезание.

В отборното състезание Георги Игнатов и Георги Господинов, заедно с Йоан Найденов, бивш ученик на ППМГ Враца, спечелиха първо място и златен медал в старша възрастова група 9-12 клас.

Зад успехите на врачанските математици стои и неуморния труд на техните учители: Максим Йорданов, Веселка Вълова, Цветанка Василева и Галя Петрова.

Гордеем се с вас, деца!

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg