Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Успехи

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ с Национална диплома

Почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Национална диплома“ за отличен успех и изявени способности в областта на науката, техниката и културата получи зрелостничката от Випуск 2020 на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ Зорница Христова. То беше връчено на специална церемония от областния управител на област Враца Малина Николова и началника на РУО Галина Евденова. Чрез видеоконферентна връзка, лично министърът на образованието Красимир Вълчев поздрави Зорница Христова за постигнатите успехи. Високото признание е в резултат на постиженията на ученичката през годините на нейното обучение. На ДЗИ тя получи най-високи оценки по БЕЛ и математика - отличен 6,00. По време на цялото си обучение, още от VIII клас, показва задълбочени интереси към науката. Тя целенасочено развива своите заложби в различни области:Математика, Английски език, Изобразително изкуство, Спорт.
Успехите на Зорница са плод на упоритост, труд и постоянство, безспорен талант в резултат на които тя има високи постижения на международно и национално ниво по математика и информационни технологии. По значимите от тях са:
Национален кръг на Националната олимпиада по информационни технологии – 2016 г., още от VIII клас;
Национален кръг на Националната олимпиада по математика – 2018 г.;
Награда от БАН за постижения в Математически турнир „Черноризец Храбър“ – 2017 г.;
Първо място в „Тристранен математически турнир Видин–Монтана–Враца“ – 2019 г.;
Второ място в „Тристранен математически турнир Видин–Монтана–Враца“ – 2020 г.;
Първо място в Национално състезание по финансова математика – 2019 г.;
Участия и спечелени призови места и медали в Международния математически турнир „Математика без граница“ – 2017 г., 2018 г., 2019 г.
Международно състезание SG 51 Geometry Contest – отличени решения на задачите на един от авторите – Willie Yong (Сингапур) 2017 г.;
Iranian Geometry Olympiad 2019 на английски език – четвърто място в групата Advanced;
Национално зимно математическо състезание „Атанас Радев“ 2020 г. – първи резултат сред момичетата в ХII клас и покана за участие в разширения национален отбор по математика за Европейската олимпиада по математика за момичета EGMO 2020;
Национално състезание по математика и лингвистика „30задачи на 30 езика“ – 2019 г.
Зорница заема призови места и в национални конкурси по изобразително изкуство и в турнири по футбол за девойки.
Тя реализира научните си интереси чрез публикации в сп. „Математика“ – бр. 5 и бр. 6 от 2019 г. Ученичката е част от редакторския екип на международния математически журнал „ Maths. Physics. Tehnology Quest“ – October 2019 на Richard Palmaccio (Massachusettsq USA) и Jim Boyd (Virginia, USA) – автор е на публикацията „Fun with squares“.
С тези безспорни постижения и личностни качества Зорница Христова е гордост за ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца и издига не само престижа на училището, но и на Област Враца.
 
 

Ученик на ППМГ с отлично представяне на националния кръг на олимпиадата по география и икономика

Деветокласникът Стивън Василев постигна отличен резултат на националния кръг на олимпиадата по география и икономика, който се проведе на 29.06.2020 г. и зае престижното трето място в своята възрастова група. Той участва за втори път на национален кръг на олимпиадата и традиционно се представя отлично. Ученикът е с изявени интереси в областта на географията и непрекъснато разширява своята географска култура и знанията си за картината на съвременния свят. Негов подготвящ учител е Наталия Василева. На националния кръг на олимпиадата по география и икономика, ППМГ „Акад. Иван Ценов“ беше представена от трима ученици – Стивън Василев, Катрин Петрова и Петър Костадинов, които достойно защитиха престижа на гимназията. Ръководството на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ пожелава на тези млади географи приятни и интересни пътешествия в света на географското познание.

Лауреат на Националната олимпиада по Информационни технологии

Цветослав Николов от 10. А клас стана лауреат на Националната олимпиада по Информационни технологии, която се проведе на 27 юни.

ППМГ беше представена от трима ученици в категориите "Интернет приложения" 9-12 клас, "Уеб сайт" 5-8 клас и "Мултимедия" 5-8 клас.
Учениците решаваха тест в рамките на 60 минути, след което защитаваха пред националната комисия своите проекти.
Оценка Отличен 6.00 в индивидуалното класиране във възрастова група 9-12 клас и заслужено Първо място в категория Интернет приложения безапелационно зае Цветослав Николаев Николов от 10. А клас. Деница Марианова Йорданова от 7. Б клас зае единадесето място в своята категория "Мултимедия" и получи оценка Отличен 5.50. Мартин Йорданов Гачев от първата професионална паралелка "Приложен програмист" зае дванадесето място в категория "Уеб сайт" и получи оценка много добър в индивидуалното класиране.
Ръководители на учениците са Станислава Каменова, Илонка Вутова и Стефан Димитров.

Адмирации за успешното представяне на нашите участници!

 

Нашите успехи

И през тази учебна година, въпреки предизвикателствата, пред които бяхме изправени, възпитаниците на ППМГ „Акад. Иван Ценов” продължиха традицията да се представят отлично на олимпиади и състезания по всички учебни предмети и чрез успехите си да утвърдят името на нашата гимназия като най-авторитетната образователна институция в Северозападна България!

Да благодарим на учениците от ППМГ за техния труд, талант и упоритост!
Да благодарим на техните учители за професионализма, търпението  и всеотдайността.

Трима класирани за Националния кръг по ИТ

Национален кръг на Националната олимпиада по Информационни технологии 2020

След успешното представяне на нашите състезатели по информационни технологии на Областния кръг на олимпиадата по ИТ, на Националното състезание, което се проведе само преди дни, сме горди да обявим, че за поредна година имаме ученици, класирани от националната комисия за Национален кръг на олимпиадата по ИТ. Това са:

Цветослав Николов, 10 А клас – категория Интернет приложения 9-12 клас

Мартин Гачев, 8 Д клас – категория Уеб сайт 5-8 клас

Деница Йорданова, 7 Б клас – категория Мултимедия 5-8 клас

Ръководители на учениците са Станислава Каменова, Илонка Вутова и Стефан Димитров.

Пожелаваме на нашите състезатели отлично представяне на националния кръг!

4 купи от национално състезание по ИТ

Национално състезание по Информационни технологии, Благоевград 2020

Тази година състезанието се проведе дистанционно на 16 и 17 май. Отново домакин беше VII СУ "Кузман Шапкарев" гр. Благоевград. При чудесна организация преминаха двата съсезателни дни.

Отборът на нашата гимназия беше обявен за най-силен отбор и получи награда Робот.

В индивидуалното класиране имаме 4 купи, като две от тях са в най-тежката категория - "Интернет приложения":

I място - Цветослав Николов - 10. А клас - Интернет приложения /8.-12. клас/
III място - Преслава Христова - 10. В клас - Интернет приложения /8.-12. клас/

II място - Никола Недков и Кристиян Христов - 7. Б клас - Уеб сайт /5.-7. клас/
III място - Деница Йорданова - 7. Б клас - Интерактивни презентации /5.-7. клас/

Нашите участнички от 12. клас Деница Узунова, Десислава Колева, Надежда Прокопиева и Цветелина Георгиева са приети за студенти в пет университета в страната - ТУ София, Пловдивски университет, ЮЗУ Благоевград, УНИБИТ София и ХТМУ София.

Ръководители на страхотните ни състезатели са Станислава Каменова, Илонка Вутова и Цанка Парашкевова.

Изключително сме горди с постиженията на нашите страхотни ученици! Знаещи, можещи, умни, невероятни! Браво, деца!

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg