Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Математиците – най-добри по български език и литература

Стана вече традиция представителната група ученици, защитаваща честта на Враца в националната олимпиада по български език и литература, да е от ППМГ „Акад. Иван Ценов“. За пореден път математиците доказаха, че   са и най-добри литератори. Седмокласниците Мартин Андреев и Анна Мария Иванчовска, единайсетокласниците Гергана Николаева, Симона Вутова и Георги Игнатов и абитуриентите Вероника Григорова и Стефани Велчева са допуснати до     националния кръг.   Отбелязваме и факта, че за Мартин това е участие в пета национална олимпиада, а за Георги – в четвърта.    Техни  учители са Иванка Цонкова,     Татяна Каленска и Миглена Севдалинова.
Успех, момичета и момчета! Стискаме ви палци!

НС по ИТ, Благоевград 2021

Информатиците от ППМГ Враца отново на върха!

На 20 и 21 март се проведе XIII-тото Национално състезание по ИТ, чиято тема тази година беше "Европейски зелен пакт". От нашето училище участваха 8 ученици, които се състезаваха в 4 категории - Мултимедийни клипове, 3D Моделиране, Уеб сайт и Интерет приложения. Горди сме с представянето на всички тях - Ана Мария Замбони, Деница Йорданова, Доника Кирова, Никола Недков, Никола Узунов, Преслава Христова, Таня Николова и Цветослав Николов.
 Първо място в категория Интернет приложения 8-12 клас - Цветослав Николов, 11 А клас
 Второ място в категория 3D моделиране 8-12 клас - Никола Узунов, 11 В клас
 Трето място в категория Мултимедийни клипове 8-12 клас - Доника Кирова, 8 А клас
Благодарим за труда, упоритостта и успехите на нашите състезатели! Пожелаваме им смело да следват мечтите си и да успяват!

Нашите супер СТЕМ лидери

През месец ноември 2020 година се проведе IV Национален конкурс „Супер СТЕМ“. Целта на конкурса е да се поощрят талантливи ученици в областта на науките STEM в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират. Тази година в конкурса се състезаваха 208 ученически проекта, сред които и проектите на нашите победители. Благодарение на отличното представяне на нашите участници, ППМГ Враца е Национален победител в категория Училище „СТЕМ Лидери“.
Национален победител в категория СТЕМ Арт – ЦВЕТОСЛАВ НИКОЛОВ, 11 А клас
Областни победители:
 Категория СТЕМ – ПРЕСЛАВА ХРИСТОВА, 11 В клас и ДЕСИСЛАВА ВУТОВА, 6 А клас
 Категория СТЕМ Арт – ДЕСИСЛАВА ВУТОВА, 6 А клас
 Категория СТЕМ Спорт – ДЕСИСЛАВА ВУТОВА, 6 А клас
Проектите на нашите ученици са включени във второто издание на книгата „STEM ученически проекти“, която се издава от Европейски институт за технологии, образование и дигитализация.
Ръководители на учениците са Станислава Каменова, Илонка Вутова, Валя Илиева, Калина Николова и Мартин Стойчевски.
 

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – СТЕМ ЛИДЕР за България

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – СТЕМ ЛИДЕР за България в Националния конкурс за СТЕМ науки

ППМГ Враца – НAЦИОНАЛЕН победител СТЕМ Училища – категория „СТЕМ ЛИДЕРИ“
НАЦИОНАЛЕН победител в конкурса Супер СТЕМ България 2020 - Цветослав Николов 11А клас - категория STEAM (арт) със своя проект „ComposeMi” 
ОБЛАСТНИ победители - Десислава Вутова 6А клас в три категории – STEM – проект „Севт III – машина на времето“, STEAM (арт) – проект „The Feast of the Rose” и STEMS (спорт) – проект „Планк или упражнението за по-добра мускулатура на коремa“ и Преслава Христова 11 В клас в категория STEM – проект „Peptour”
Ръководители на отличените ученици са Станислава Каменова, Илонка Вутова, Валя Илиева, Калина Николова и Мартин Стойчевски
Честито!

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни