Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Обръщение на Директора на ППМГ

Уважаеми родители, скъпи ученици,

Дълго обмислях този апел и се надявам да го приемете с разум и добронамереност. Във всеки медицински документ определението за висок риск от заразяване с COVID-19 е при контакт, който е с продължителност повече от 15 минути, на по-малко от 2 м. разстояние и без маска. Уверявам Ви, че целият ни екип е наясно, че ежедневно общуваме с ученици, които може да са били в контакт с вируса, а вероятно една част от тях са и негови носители. Въпреки това всеки учител в гимназията обича професията си и приема риска да се срещне с вируса, но да бъде в класната стая и да води най-качествената форма на учебен процес, която познаваме. Това е само и единствено в името на децата. На нашите ученици и Ваши деца, уважаеми родители, които обичаме с почти равностойна сила. Аз оценявам високо това, което правят учителите. Вярвам, че я оценявате и Вие. Много от колегите са на възраст, която е рискова за COVID-19, други имат заболявания, въз основа на които могат с право да откажат да са на работа, трети имат такива членове на техните семейства. Всеки ден срещам в очите и думите им тези чисто човешки страхове и се прекланям пред себеотрицанието, защото продължават да са в училище, да са в класната стая – там, където е и срещата с COVID-19. 
Ежедневно в репортажите за болничните отделения с коронавирус се показва облеклото и предпазните средства на медицинските специалисти. Въпреки взетите мерки, броят на новозаразени медицински лица расте… В същото време, в класната стая, в рамките на 40-минутния час, само учителят е с маска. Затова моят апел е ясен и съвсем човешки – нека учениците да бъдат с предпазни маски в час. Зная, че няма да срещна подкрепа от всички родители, но се надявам тези от Вас, които спонтанно отхвърлят призива, все пак да размислят върху думите ми. В тях има само мисли за всички нас, за доброто на цялата общност, за здравето на учениците, учителите, служителите. Да, зная, че носенето на маска в час ще донесе дискомфорт на децата. Трябва, обаче да го направим заедно, заради правото на здраве и живот на всички. Носенето на маска в час и междучасие ще намали разпространението на COVID-19 в училището ни. Така ще удължим заедно ученето в клас, със съвместни усилия и взаимно зачитане на правото на здраве. Екипът ни полага усилия за това. За да продължим, обаче са ни необходими съмишленици в лицето на родителите и учениците. Разчитам на Вашата подкрепа и отговорност, което е много важна крачка в битката ни с нещо коварно, невидимо, отнемащо животи …
 
Татяна Василева
Директор на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца
 
Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни