Природо-математическа гимназия "Академик Иван Ценов" гр. Враца

Вие сте тук: Начало Мероприятия Състезание „Знам и Мога”
Състезание „Знам и Мога”
Оценка на читателите: / 10
Слаба статияОтлична статия 
На 10.03.2011 г  във връзка с честването на 40 години от основаването на ПМГ „Акад. Иван Ценов” се проведе състезание „Знам и Мога”, в което ученици от V и VІ клас мериха сили по български език. Състезателите от петте отбора показаха много знания и умения и потвърдиха за пореден път, че в училището се обучават не само математици, биолози, химици и географи. С много настроение и състезателен дух най-малките възпитаници на гимназията показаха, че обичат и знаят българския език, че са грамотни и талантливи млади хора.
   Състезанието бе разделено във две възрастови групи и участниците преминаха през шест състезателни кръга, в които се показваха различни компетентности: умения за работа с тестови задачи, редактиране на текст, решаване на кръстословица, подреждане на пъзел, разпознаване на цитати от различни художествени творби и създаване на стихотворение по зададени ключови думи.

   Надпреварата беше изключително оспорвана, но състезанието си имаше и своите победители. Сред петокласниците се отличиха учениците от V „а”клас, а сред шестокласниците – VІ „б” клас. Журито в състав: председател - Петя Николаева – ст. експерт по български език и литература към РИО-Враца, Камелия Ангелова, Миглена Севдалинова и Татяна Каленска, учители по български език и литература в гимназията, наградиха участниците за доброто представяне. 

 

 

 

 
unregistered template Template by Ahadesign Visit the Ahadesign-Forum